TIPY - Jak se zbavuji špatné nálady?

neděle 20. listopadu 2016

Ahojte,
od čtvrtka se necítím dobře. Padla na mne nějaká špatná nálada. Tentokrát jsem se ale rozhodla, že nechci jen ležet v posteli a bez hnutí sledovat filmy, ale že své špatné nálady využiji. Připravila jsem pro vás tento článek, myslím, že rad a tipů ohledně zbavování se špatné nálady není nikdy dost. Sepíšu vám proto to, co pomáhá mne. A snad to bude fungovat i na vás. 

Ukliďte si kolem sebe
Jedna z věcí, která mi na špatnou náladu pomáhá, je mít pořádek okolo sebe. Nejenže už samotným uklízením se cítím líp, že něco prospěšného dělám a že jen někde neležím, ale i výsledným pořádkem je mi hned lépe. Zkuste to také - zabijete tím čas a až budete mít náladu dobrou, nemusíte se s tím zdržovat a můžete se bavit.

Jděte ven
Čerstvý vzduch v kombinaci s pohybem je fakt lék. Jestliže máte psa, vyražte s ním. Váš čtyřnohý miláček vám bude určitě vděční. Jestli chcete jít sami, jděte sami. Jestli ne, poproste někoho z rodiny. A už je jedno, jestli půjdete na dlouho procházku, zaběhat si, projet se na kole a nebo si jen tak sednout do parku s vaší oblíbenou knížkou, určitě vám to venku jen prospěje.

Uvařte si něco dobrého
Když mám špatnou náladu a hlad k tomu, přichází čas, kdy si vlezu do kuchyně, buďto si uvařím své oblíbené jídlo (poslední dobou jsem si zamilovala špagety s česnekem a olivovým olejem) a nebo se porozhlédnu, z čeho by se co dalo uvařit a improvizuji. Už samotné vaření mi pomáhá a když se pak i něco povede, je to pocit k nezaplacení.

Zacvičte si
Cvičení vám určitě zvedne náladu, přece jen při cvičení tělo vyplavuje hormon štěstí a vy se pak cítíte lépe. A na druhou stranu pro sebe něco konečně uděláte (jestli jste jinak stejní gaučoví povaleči jako já). 

Udělejte si beauty day
Další věc, kterou ráda dělám, když se necítím nejlépe. Ať už se jedná o různé pleťové a vlasové masky, lakování nehtú a nebo dokonce barvení a stříhání vlasů popřípadě zkoušení nových looků, vždy se cítím lépe a mám co dělat. 


Udělejte si radost
Toužíte už dlouho po něčem, ale nemáte pocit, že to nutně potřebujete? Špatná nálada je dobrá výmluva, proč si danou věc pořídit. U mne to funguje stoprocentně. Třeba ve čtvrtek jsem svou špatnou náladu vyléčila objednávkou dárků pro své blízké a trička od holek z A Cup of Style pro sebe. Mám téměř všechny dárky k Vánocům (mimochodem, jak jste na tom vy?) a cítím se lépe, když vím, že nebudu týden před Štědrým dnem lítat po obchoďáku a shánět dárky na poslední chvíli.


tričko ACOS

Zavolejte kamarádce
Je fajn mít přátele, kteří vám rádi pomohou během špatných nálad. Máte-li nějakou takovou kamarádku a nebo kamaráda - zavolejte jim. Buďto si jen tak popovídejte a nebo jděte rovnou pokecat na kafe. I toto zlepšuje náladu.

Vytvořte něco
Chtěli jste si už dlouho něco nakreslit a nebo namalovat a neměli jste na to chuť a nebo čas? Chtěli jste dlouho zkusit nějaké DIY a nechtělo se vám do toho? Teď máte ten nejlepší čas. Samotné tvoření vám zabere hodně času a ještě z toho budete mít krásný obrázek a nebo nějakou věc.


Vyhněte se smutným písničkám a filmům
Nechcete-li svou špatnou náladu rozvinout dál, bude lepší, když vynecháte smutné písničky a filmy. Ruku na srdce, kdy naposledy vám tyto věci pomohli k tomu se cítit lépe? Asi nikdy, co. Pusťte si radši svou oblíbenou komedii a uvidíte, že to bude lepší.

Čtěte si
Ať už to jsou blogy, knížky a nebo časopisy. To je úplně fuk, prostě čtěte. Zabaví vám to a ještě třeba objevíte kouzelné příběhy, které by vám v těch knížkách jinak zůstaly skryty.


Vypište se
Vezměte si papír a napište si, co vám zkazilo náladu, proč se cítíte pod psa a co se vám stalo. Když uvidíte, proč se máte tak jak se máte, lépe se vám s tím bude bojovat. 

Pokud máte blog, věnujte se mu
Další věc, kterou ráda dělám, když nejsem ve své kůži je to, že pracuji na blogu. Buďto píšu články, jako třeba teď tento (ale pozor, nikoho nezajímají články o tom, že máte špatnou náladu a že jdete brečet) nebo obcházím vaše blogy a komentuji. To tedy spíš, při psaní článků se vždy bojím, že budou působit depresivně.

To by bylo dnes ode mne vše. Každý občas máme špatnou náladu, ale pamatujte, nesmíme se nechat jí totálně ovládnout a musíme s ní bojovat. Nikdo přece nechce ztratit plno času brečením nad Titanicem, no ne?

Povězte mi, co pomáhá vám ve špatné náladě

Vaše


6 komentářů:

  1. Skvělý článek, hodně věcí které jsi zmínila mi také pomáhají :)

    OdpovědětVymazat
  2. Většinu tvých tipů sama používám taky... snad jen až na beauty day a na uklízení (uklízení mě vždycky jen naštve, i když chápu, že když mám kolem sebe uklizeno, je mi pak líp :)) ... na druhou stranu naopak ty smutní písničky schválně poslouchám. Někdy mi to pomůže, protože jsem sice chvíli víc smutná, tak nějak mi ty písničky tu smutnou náladu prohloubí, ale pak se to zlomí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Se vším naprosto souhlasím!Když se cítím špatně, tak se snažím uklízet, dělat věci, které mám ráda, sportuji a pak je mi hned líp. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  4. Super! :) Asi s většinou souhlasím. Uklízení mě baví poslední dobou asi nejvíc, pak mám radost, jak jsou věci čisté a na svém místě a hlavně u toho vypnu.

    OdpovědětVymazat
  5. Já když mám špatnou náladu, tak poslouchám hudbu, kreslím, vytáhnu přátelé ven nebo na kafe a nebo sportuji :)

    INKA Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat
  6. Na špatnou náladu je nejlepší dobrá hudba, pomáhá mi i seriál. Z poslední doby můžu doporučit Stranger Things. Dále také pravidelný pohyb, nějaký ten sport s kamarády, anebo fitko. K večeru nějaké bylinky na uklidnění. Když už máte spíše deprese, tak vyhledat odborníky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3