Které atrakce na Dolní Moravě bych ráda vyzkoušela?

pondělí 13. března 2017



Ahojte,
není to dávno, co jsem psala výzvu pro blogerky.cz o Švýcarsku. A já jsem se svým článkem postoupila do druhého kola, mám radost! Ale proč vám to teď říkám. Zúčastňuji se další výzvy právě s Blogerky.cz a to tentokrát o výlet na Dolní Moravu.


A co vůbec je Dolní Morava?
Když jsem Dolní Moravu hledala na mapě, hodně mne zarazilo, že jsem ji nalezla na severu naší země. Nemělo by něco, co má v názvu dolní, být dole? Kroutila jsem hlavou a pátrala jsem dál. Po chvíli hledání jsem to pochopila, vždyť ona to není část naší země, ale obec! Doufám, že se smějete stejně nahlas jako já. Achjo, jsem to ale kopyto! Kde tedy Dolní Morava skutečně leží? Najdete ji v Pardubickém kraji mezi Orlickými horami a Jeseníky. Samotná Dolní Morava se skládá ze 3 částí, z nichž 2 tyto části jsou na území Čech a jedna část už patří na Moravu. Asi bych se smála, kdyby ani jedna z částí vlastně vůbec na Moravě nebyla. Je vidět, že se mám co učit, nejlépe na Dolní Moravě. Jaké atrakce bych tam tedy navštívila?

Wellness

Už teď tuším, že by to byla má nejoblíbenější atrakce. Nejlepší na létu je to, že si můžete parádně odpočinout od školy. A už je jedno, jaký odpočinek zvolíte. Wellness jsem sice ještě nikdy nezkusila, ale nebyl by to přímo ten vytoužený odpočinek po náročném akademickém roce? Určitě byl! Přibalila bych si s tebou přítele a donutila ho absolvovat všechny možné bazény a vířivky se mnou. Doufám, že by ani tolik netrpěl.

Koloběžky

Po tom, co bych svého přítele dotrápila ve wellness, přišla by řada i na zábavu, kterou má radši on. Sjezdy na koloběžkách! Věřím, že by to pro mne byla výzva, protože čím jsem starší, tím mám větší pud sebezáchovy a nějaké takovéto sjezdy mi na kole dělají problém. Proč ale nezkusit takovouto výzvu?

Bobová dráha

Další atrakce na obměkčení přítele. V tuto dobu by nejspíš ještě netušil, jak moc chci na výšlap do hor. Ale abych neházela bobovou dráhu jen na něj, tak musím říct, že bych si ji taky užila, Párkrát jsem na ní už byla, sice jsem byla mladší a ještě jsem neměla takový pud sebezáchovy jako teď, ale prostě jsem ji milovala. Takže na bobovou dráhu bych chtěla už jen proto, abych si připomněla to, co mne v dětství tak bavilo. I když tentokrát bych si už jako výzvu nejspíš nedávala sjet celou dráhu bez brzdění. Tehdy se mi to ale povedlo!

Horská turistika

Tak a teď by přišel čas na můj oblíbený výšlap po horách. Minulé léto jsme spolu s přítelem vylezli na Ještěd, tak proč bychom toto léto nemohli zvládnout Kralický Sněžník? Ten by byl myslím větší výzva. Ale ten rozhled by za to určitě stál. Jsem si téměř jistá, že po tomto výšlapu by opět nastal čas na Wellness. To by bylo prostě boží. 

Tak toto by bylo mé vysněné odpočívání od školy. Nezapomínejte, že odpočinek je důležitý! Mne sice teprv semestr začal, ale už jsem z těch všech domácích úkolů neskutečně unavená. Ať už ten semestr skončí, prosím, a konečně si trochu odpočinu!

Vaše



4 komentáře:

  1. Tiež by som sa tam rada niekedy pozrela :)

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám Výzva blogerek :D

    Na Dolní Moravě jsem byla jako dítě, když tam nic nebylo (jen rodiny s dětmi a nikde nic). Za pár let se to tu rozrostlo o mnoho atrakcí. Loni jsem s přáteli navštívila Stezku v oblacích, která byla úžasná. Kamarádi skočili i na bobovou dráhu, něco jako seskok sebevrahů a zalezli jsme si v lanovém parku jako opice. Jen na ty koloběžky a kola byla moc zima. Snad letos.

    Inka Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat
  3. Podobnou bobovou dráhu jsem navštívila před čtyřmi lety v Peci pod Sněžkou a byl to opravdu zážitek. Ty koloběžky vypadají super, hned bych na nich vyrazila :) Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3