Má pleťová rutina

sobota 13. května 2017



Ahojte,
ufff, pro dnes jsem si splnila všechny své učící se povinnosti a nyní je čas i na blog a na článek. Na dnes jsem pro vás naplánovala mou pleťovou rutinu, ukážu vám, jak se starám o svou pleť. Předem upozorňuji, že mám plno, plno věcí na pleť, ale to je tvořené i tím, že mám půlku věcí doma a půlku v Praze, nedokázala bych si pořád jedny věci vozit tam a zpět. Na každém místě taky používám něco jinýho. No, asi jdeme tedy rovnou na to!


Avon Care Cocoa Butter krém používám vždy ráno pod makeup. Je to lehký krém, který se rychle vstřebá a hydratuje pleť. Když jsem hledala tento krém na ráno, neměla jsem nějak velké požadavky, prostě jsem chtěla, aby alespoň trochu hydratoval. To tento plní skvěle a na nějakou velkou hydrataci mám jiné věci.

Hydratační krém pod oči od Eucerinu jsem si pořídila teprve nedávno. Začala jsem své pleti věnovat více času, víc se o ni starat a nezatěžovat ji jen samým makeupem. V rámci nové péče o pleť jsem si řekla, že už je čas na nějaký ten krém po oči. Tento má kovový "hrot" který ochladí oblast pod očima. Samotný krém je příjemný a nemá téměř žádnou parfemaci. Krém používám dvakrát denně, jednou ráno a jednou večer.

Posilující kondicionér na oslabené řasy od Pierre René používám už déle, ale zatím jsem si na něj neudělala žádný názor. Buďto to nemá absolutně žádný efekt a nebo to prostě nevidím. Ani nevím, proč to dávám do pleťové rutiny, asi protože, že ho používám během všeho možného krémíčkování se.


Odličuji se micelární vodou od Mixy, kterou jsem zapomněla v Praze. Takže tu bude jen tento čistící gel na pleť od Mixy, který se snažím používat každé ráno a večer. Realita: Používám ho jednou denně ve sprše. Gelu nemám co vytknout, nemá nepříjemnou parfemaci, svou funkci plní a ani moc neubývá. Na fotce si můžete všimnout, kolik jsem ho spotřebovala od začátku zimního semestru.

Mým pokladem na hydrataci je určitě sérum od Lancome, Energie de Vie. Toto je můj menší zázrak, nejenže téměř neubývá, ale i skvěle hydratuje pleť. Pomalu docházím k názoru, že za tu cenu prostě stojí. Toto sérum používám v Praze každý večer.


Tak a už jsem u produktů, které používám, když jsem doma. Pleť čistím čistícím gelem od Avonu, tentokrát to ráno a večer fakt dodržuji. Tento gel se oproti tomu od Mixy hůř vymačkává, přece jen u čištění máte mokré ruce a to víčko jde hůř otvírat a následně musíte produkt ještě vymáčknout z tuby, u Mixy jen zmáčknete na pumpičku a ta se o to postará za vás. Jinak mu taky nemám co vytknout, plní svou funkci.

Dále používám na noc přírodní olivový krém od Ziaji. Tento krém má hutnější konzistenci a déle mu trvá, než se vsákne. Proto takhle navečer. Sice nemá nejlepší parfemaci, ale svou funkci plní. Hydratuje. A parfemaci jsem taky už zažila horší, takže jestli chcete hydratující krém na suchou pleť za pár kaček, mohu doporučit tento.

Bio kokosovou péči od Saloosu mám v čokoládové a pomerančové verzi. Tu pomerančovou verzi mám v Praze. Kokosovou péči používám na suché místa na své pleti, které se mi čas od času objeví. Nebo prostě na hydrataci podle potřeby, věčně jsem vyprahlá jak Sahara.


Skoro bych vám zapomněla ukázat své masky na pleť, které používám jednou týdně doma. Všechny jsou od Freemana.  Okurková maska slibuje odstranění nečistot, zlepšení vzhledu, odstranění známek únavy a stresu a sametovou pleť na dotek. Je ale slupovací, takže ji tolik nepoužívám. Bahenní maska slibuje silnou hydrataci a senzačně hebkou pleť. Tuhle masku používám z těchto tří nejradši. Kaolinová pleťová maska má čistit póry a zpevnit pleť. Tato maska mi ale pleť docela dráždí, takže jsem ji už dlouho nepoužila.

Co používáte na pleť vy?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

Mějte se krásně,
Vaše


11 komentářů:

  1. To je produktů! Já používám produkty od Biodermy především, a na odličování micelárku od Garnieru a na oči Yves rocher odličovač s chrpou :) ještě teď sháním dobrou masku, tak bych mohla vyzkoušet tu freemaní bahenní masku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jaj to je věcí! Já mám ten ksicht fakt strašnej, pořád nějaké problémy, ale zjistila jsem, že je to pořád stejné, ať už se o něj starám dle rad kosmetičky, nebo dle rad dermatoložky, nebo dle rad Vogue :D. Takže už na to prdím a držím se toho, co mi doporučila kožní, čili micelárka a Indulona, eventuelně sem tam něco od té Manufaktury :).

    fellienm.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovýto problémy naštěstí nemám, mne trápí snad jen suchá místa :)
      ale je důležitý, že máš věci, které ti pomáhají :)

      Vymazat
  3. Také mám plno věcí na pleť a mám to rozdělené tak, že půlka je v Ostravě a půlka doma :) To sérum od Lancome vypadá skvěle. Masky od Freemana bych chtěla vyzkoušet, měla jsem jich pár ve vzorečku, ale už asi rok si říkám, že si koupím nějaké plné balení. Já ráda používám micelárku od Garnieru a čistící mýdlo s aktivním uhlím od Soaphoria :)

    Duben 2017 | Kosmetické oblíbenosti

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle články mě hrozně baví, sama chystám podobný :) Ten krém od Ziaji mě lákal už hodněkrát, ale nemusím vůni oliv, takže proto jsem ho ještě nekoupila :( Masky od Freemana mám moc ráda, mám doma tu černou s uhlím a černým cukrem, je peelingová a je fakt super :)

    Pauline’s Tiny World♥

    OdpovědětVymazat
  5. Tu masku od Freemana jsem měla taky a byla super :) a ten peeling od Avonu mám taky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ja mám len dobrú skúsenosť s krémami od AVonu, aj teraz mám jeden od nich na pleť :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělá péče. Tu kokosovou péči od Saloos mám taky doma, pomerančovou a velmi ráda bych vyzkoušela tu čokoládu. Musí úžasně vonět. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Skvelé! Mám nové tipy na kúsky, ktoré by som mohla vyskúšať aj ja :)
    NEW POST : THE COLORFUL THOUGHTS


    OdpovědětVymazat
  9. Ja momentálne Estee Lauder a MISSHA. Ale už dlhšie chcem vyskúšať niečo od Lancome, takže asi skúsim to sérum, pretože vyzerá dobre

    AN Beauty Blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3